MUIDERSLOT

Museumsite voor het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland

Het Muiderslot verwelkomt al bijna 125 jaar haar bezoekers. Eind 2015 kreeg het Muiderslot een vernieuwde website. De uitdaging van Occhio was om een uitnodigende, doch eenvoudige website te maken. Samen hebben we gekozen voor een moderne uitstraling met schermvullende afbeeldingen, die bezoekers inspireren om naar dit middeleeuwse kasteel te komen. Het gewaagde kleurgebruik (paars, roze, groen) en het responsive ontwerp zorgen voor een geheel nieuwe ervaring ten opzichte van de vorige website.

Uitgangspunten

De doelstelling was destijds om een heldere, overzichtelijke website te ontwikkelen met zo min mogelijk verstorende elementen, en met veel mooie grote foto’s. Belangrijkste is dat de websitebezoeker zin krijgt om naar het Muiderslot te gaan. Uiteraard zijn daarbij zaken als de agenda, een routebeschrijving et cetera belangrijk.

Geschiedenis beleef je in het Muiderslot.

Onze oplossing

We hebben de website een compleet redesign gegeven, waarin Het Muiderslot zelf de hoofdrol speelt. Dit prachtige kasteel kwam op de oude site namelijk niet goed tot zijn recht. Door gebruik van ruim opgezet fotomateriaal creëren we een sfeer alsof je zelf in het slot rondloopt. De kleurrijke elementen uit de huisstijl van het Muiderslot hebben we doorgevoerd in het nieuwe ontwerp. Door deze vrolijke kleuren te combineren met witruimte oogt het algehele design fris. Bij de inrichting van de nieuwe website hebben we de bezoekers en hun behoefte om snel praktische informatie te vinden steeds in ons achterhoofd gehouden. Uitkomst is een eenvoudige navigatie met zo min mogelijk menu-items. De technische basis bestaat uit het Wordpress-CMS; een CMS waarin zij zelf makkelijk aanpassingen kunnen maken en actuele informatie over onder andere tentoonstellingen kunnen toevoegen.

Wil je meer weten?

 • Reinder Stolte

  Bel of mail met Reinder voor vragen over nieuwe projecten, offertes, onze werkwijze of een eerste kennismaking.


  Reinder

  E
  info@occhio.nl

  T
  020 – 261 95 42 (algemeen)