Verblijd onze leuke klanten met inspiratie en expertise! Bekijk onze vacatures Versterk ons team

Boek in de Maak

Opdrachtgever Vereniging Rembrandt

Inleiding

Peter Hecht, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, schrijft een Boek in de Maak. In een boek in de maak wordt de geschiedenis van de Hollandse schilderkunst in honderd en meer voorbeelden besproken. Het boek is nog niet af, maar zal geüpdatet worden naar de loop van tijd. Een genre wordt hier besproken aan de hand van 15 tot 20tal schilderijen. Momenteel staat alleen het genre ’Stilleven’ online.

Vereniging Rembrandt

De Vereniging Rembrandt (opgericht 1883) helpt de openbare kunstcollectie versterken, verrijken en doorgeven en is uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke kunstmecenaat in Nederland.

Meer dan 125 Nederlandse musea hebben werken in hun permanente collectie die zijn gesteund door de vereniging. Een belangrijk criterium is dat de aanwinst niet alleen de collectie van het betreffende museum versterkt en verrijkt, maar ook de gehele openbare kunstcollectie van Nederland. Een ander uitgangspunt is dat de werken voor iedereen toegankelijk zijn en blijven. De Vereniging stelt zich ten doel haar draagvlak en inkomsten te vergroten.

Vraag & Doelstelling

Wij kregen het verzoek om een online boek te creëren waarbij de bezoekers getriggerd zouden worden om steeds weer de nieuwe hoofdstukken te gaan lezen. De content moest op een aantrekkelijke manier en leesbare manier worden weergegeven. Daarnaast moest er makkelijk tussen genre’s en voorbeelden kunnen worden geswitcht.

Onze Oplossing

Occhio ontwierp en bouwde het onderdeel Boek in de Maak. We hebben het boek dezelfde functies proberen mee te geven als een fysiek boek. Tevens is het makkelijk te beheren.

Het project is responsive gebouwd.

Opleveringsdatum

december 2013

Meer info

  • Bekijk deze website op: www.verenigingrembrandt.nl

  • Neem voor meer informatie contact op met: Joris van Gelder

  • Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!