Over Occhio

Amsterdam. Full Service. Webdevelopment

Goede dingen maken. Sites, (web)apps met een doel. Maar dan net even verder dan dat en bovenal, niet ingewikkeld doen. Wat overigens niet wil zeggen dat we geen ingewikkelde dingen maken. Integendeel zelfs, daar houden we juist van. Zowel op het visuele vlak als in het kloppen van code.

Onze kernwaarden

Occhio’s kernwaarden maken Occhio uniek. Ze zijn ons DNA, ons ethische kompas waar we altijd op terugvallen bij belangrijke beslissingen en in de dagelijkse praktijk. Team op 1, Altijd in ontwikkeling, Samen sterk, Doelgericht & Verantwoordelijk. Lees alles over onze kernwaarden.

Holacracy

Holacracy is de vorm waarin we ons georganiseerd hebben. Dit besturingsmodel, gebaseerd op agile werken en Getting Things Done, zorgt ervoor dat iedereen ‘manager’ van zijn of haar eigen rollen is en de verantwoordelijkheid heeft voor het functioneren van deze rollen. Autoriteit is georganiseerd in een organische, platte structuur van doelgerichte ‘cirkels’ (teams) waarin ‘rollen’ (verantwoordelijkheden) zijn verzameld en deze wordt gedistribueerd over alle teamleden. Iedereen ondernemer binnen je eigen verantwoordelijkheden. We vertellen er graag meer over!

Onze ontwikkelmethodiek

Het bouwen van een website of webapplicatie kan alleen succesvol verlopen wanneer je werkt met een heldere methodiek, daar zijn we van overtuigd. Om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen en onze opdrachtgever daarin te kunnen leiden, adviseren we voorafgaand aan de start van het project welke methode het beste is voor het resultaat: de traditionele (waterval)projectmanagementmethode of scrummen. Scrum is voor de meeste wat grotere projecten de meest aangewezen methode en heeft dan ook onze voorkeur. Maar daar zitten wel een aantal voorwaarden aan vast. Lees meer over scrum.

Onze opdrachtgevers

Wij werken veel voor opdrachtgevers die werkzaam zijn in de kunst- en cultuursector, zoals musea, de non-profit sector, binnen de wetenschaps- en onderwijssector. Daarnaast ook voor klanten in de zakelijke dienstverlening.