Verblijd onze leuke klanten met inspiratie en expertise! Bekijk onze vacatures Versterk ons team

Conceptontwikkeling

Een goed websiteconcept? Wat is dat precies en hoe kom je eraan?

De basis van een website of webapp

Een concept is de basis van een website. Hierin vind je de algemene opzet en indeling van een website. De belangrijkste elementen en functionaliteiten zijn erin benoemd. Uitgangspunt van een concept is de doelstelling van de site en de doelgroep die je wil bereiken. Dat klinkt mooi en logisch, maar hoe kom je aan zo’n concept?

Het begint met het verplaatsen in en denken vanuit de doelgroep. Dat lukt het beste door een uitgebreid doelgroepprofiel op te stellen. Dit kan op verschillende manieren. Een goed begin is het halve werk dus, bij Occhio staan we hier altijd uitgebreid bij stil. Meestal doen we dit gezamenlijk met de opdrachtgever in een strategische of creatieve sessie.

Vormgeven van het concept

Zodra bekend is hoe de doelgroep eruit ziet, wat deze denkt, doet, voelt en zoekt kan het concept vorm krijgen. Er wordt duidelijk wat de bezoeker op de site kan zien, doen en ervaren. Wat is het gewenste imago en uitstraling? Functionaliteiten op hoofdlijnen worden benoemd. In deze fase bepaal je ook welke interactie er in de website moet komen. Wat wil je met de website bereiken en op welke manier past bijvoorbeeld gebruik van social media, forum, blogs etc op welk onderdeel van de site?

In de fase conceptontwikkeling wordt ook het fundament gelegd voor het ontwerp. Nadat het concept definitief is vastgesteld wordt het ontwerp verder in detail uitgewerkt.