Uitganspunten

VVG staat voor Vereniging Vloeibaar Gas en is een branchevereniging die samenwerkt met overheden en verschillende instellingen. Het doel van de vereniging is het bevorderen van het gebruik van vloeibaar gas op een veilige en milieuvriendelijke manier om een schonere toekomst te realiseren. Voor ons de uitdaging om een nieuwe website te ontwikkelen die dit doel ondersteunt.

VVG Nederland vroeg ons om een website te ontwikkelen die duidelijk maakt wat VVG inhoudt en waar het voor staat. Een website waarbij de belangrijkste elementen direct naar voren komen, bezoekers snel de  juiste informatie kunnen vinden, documenten helder gerangschikt zijn en de aangesloten leden een afgeschermde pagina hebben.

De aanpak

In overleg met VVG Nederland is gekozen om de website te ontwikkelen in  WordPress. Het is een responsive site, wat inhoudt dat de webpagina’s zich automatisch aanpassen aan het formaat van het scherm van een apparaat. Alle wensen zijn als volgt vertaald naar de website: de betekenis van VVG heeft een prominente plaats op de homepage gekregen, net als de doelstelling, de verschillende producten en de aangesloten  leden. De leden kunnen via de website inloggen op een afgeschermde  pagina en daar nog meer informatie vinden over VVG. 

Verder is er nagedacht over de publicaties, zoals routekaarten die we overzichtelijk hebben weergeven onder het kopje ‘publicaties’. Het  laatste nieuws over vloeibaar gas vindt de bezoeker onder het kopje ‘nieuws’ en de social media buttons onder de berichten maken het mogelijk om de nieuwsberichten te delen met je netwerk. De website is erg compleet geworden en laat duidelijk zien waar de vereniging voor staat.

Deel dit artikel via