Uitganspunten

Alle kinderen moeten kunnen sporten, dat is het motto van het Jeugdsportfonds. Sporten geeft plezier met anderen, versterkt het zelfvertrouwen, bevordert een gezonde levensstijl en het ontdekken en ontwikkelen van talent. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die buitenspel staan omdat hun ouders te weinig geld hebben om de contributie van een sportclub voor hen te betalen, kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van het fonds.

Aanleiding voor een nieuwe website was dat de coördinatoren en medewerkers van beide fondsen (Jeugdcultuurfonds & Jeugdsportfonds) in eenzelfde CMS (WordPress) wilden kunnen werken. De wens was om, ten opzichte van de vorige website, een meer gestructureerde website te ontwikkelen.

De aanpak

Voor Jeugdsportfonds zijn we op zoek gegaan naar een stijl die overeenkomt met waar ze voor staan: kinderen die sporten. Veel beweging, kracht en energie dus, maar ook speelsheid en dingen met een knipoog bekijken. Het resultaat is een knallend design met schuine lijnen, hoekige vlakken en een paar kleine grapjes. De schuine vlakken en lijnen hebben een duidelijk herkenbare connectie met sportbewegingen en sportsymbolen. Je voelt meteen dat het klopt.

De oplossing is een mulitisite waar ieder lokaal fonds een eigen onderdeel heeft. De homepage is een landingspagina voor het landelijke fonds, waarna er kan worden genavigeerd naar de lokale fondsen. Het WordPress multisite-netwerk is aangepast, zodat elke deelredactie zijn of haar website kan onderhouden. Iedere coördinator van een lokaal fonds kan alleen zijn eigen pagina en nieuwsberichten aanpassen.

Door de geografische kaart van Nederland is er direct een beeld van de diverse lokale fondsen waaruit het Jeugdsportfonds bestaat. Ook is het mogelijk om te zoeken op postcode, om direct naar een fonds in jouw buurt kan gaan.

Deel dit artikel via