Uitganspunten

Het Muiderslot verwelkomt al bijna 125 jaar haar bezoekers. Eind 2015  kreeg het Muiderslot een vernieuwde website. De uitdaging van Occhio was  om een uitnodigende, doch eenvoudige website te maken. Samen hebben we  gekozen voor een moderne uitstraling met schermvullende afbeeldingen,  die bezoekers inspireren om naar dit middeleeuwse kasteel te komen. Het  gewaagde kleurgebruik (paars, roze, groen) en het responsive ontwerp  zorgen voor een geheel nieuwe ervaring ten opzichte van de vorige  website.

De doelstelling was destijds om een  heldere, overzichtelijke website te ontwikkelen met zo min mogelijk  verstorende elementen, en met veel mooie grote foto’s. Belangrijkste is  dat de websitebezoeker zin krijgt om naar het Muiderslot te gaan. Uiteraard zijn daarbij zaken als de agenda, een routebeschrijving et  cetera belangrijk.

De aanpak

We hebben de website een compleet redesign gegeven, waarin Het Muiderslot zelf de hoofdrol speelt. Dit prachtige kasteel
kwam op de oude site namelijk niet goed tot zijn recht. Door gebruik van ruim opgezet fotomateriaal creëren we een sfeer alsof je zelf in het slot rondloopt. De kleurrijke elementen uit de huisstijl van het Muiderslot hebben we doorgevoerd in het nieuwe ontwerp. Door deze vrolijke kleuren te combineren met witruimte oogt het algehele design fris. 

Bij de inrichting van de nieuwe website hebben we de bezoekers en hun behoefte om snel praktische informatie te vinden steeds in ons achterhoofd gehouden. Uitkomst is een eenvoudige navigatie met zo min mogelijk menu-items. De technische basis bestaat uit het Wordpress-CMS; een CMS waarin zij zelf makkelijk aanpassingen kunnen maken en actuele informatie over onder andere tentoonstellingen kunnen toevoegen.

Deel dit artikel via